Bilaffär Lähdemäki – Företagspresentation

Reijo Lähdemäki grundade Bilaffär Lähdemäki 1969. Till en början såldes enbart begagnade bilar och förutom Reijo själv hade företaget en bilförsäljare anställd.

”I början hämtade jag bilar till försäljning från Helsingfors. Antalet landsvägskilometrar var enormt. Hastighetsbegränsningarna var helt annorlunda än idag, så det var bara att trycka på gaspedalen, minns Reijo Lähdemäki.

Allt började 1969

År 1969 var vårt företag ett enmansföretag och världen såg helt annorlunda ut: Finland började fyllas av bilförare. Årtionden av framgångsrika affärer involverar naturligtvis en mängd olika steg. En sak som varit exakt densamma är de värden som styr vår verksamhet: ansvar, kompromisslöshet och respekt för kunden i alla våra aktiviteter.

I mitten av 1970-talet började vi representera nya bilar. Våra första varumärken var Sunbeam och Polski Fiat. Dessa följdes av Renault, American Jeep, Mitsubishi och Skoda.

Företaget utvecklas och introducerar nya varumärken i sitt sortiment

Vårt företag växte stadigt och 1983 var det dags att investera i nya lokaler på Mjölnaregatan i Klemetsö, Vasa. Året därpå började Bilaffär Lähdemäki sälja Opel. Opel är fortfarande en av de starka pelarna i vårt företag. Vi verkar fortfarande på samma plats, och vi byggde nya större utrymmen år 2006.

Service och reservdelar kommer in i bilden

Service- och reservdelsverksamheten startade i vårt företag 1987 och antalet anställda ökade avsevärt. Några år senare grundade vi ett systerföretag, Auto-Mika Oy, som skulle ansvara för Nissan försäljningen. Under 2000-talet fusionerades Auto-Mika med Bilaffär Lähdemäki. Nissan är givetvis också fortfarande en viktig del av vårt varumärkesutbud.

Hela 1990-talet var en tid för tillväxt för vår bilaffär. Personalen, omsättningen och bilförsäljningen växte stadigt. Via generationsskiftet tog Mika Lähdemäki över ledningen för företaget 1999.

Under 2010-talet har vår service- och reservdelsverksamhet vuxit och utvecklats. 2006 investerade vi i en serviceverkstad på mer än 2500 kvadratmeter, vilket garanterade oss utmärkta möjligheter att betjäna vår växande kundbas.

Från ett enmansföretag till ett företag som sysselsätter 25 personer

Idag sysselsätter vi cirka 25 personer. Bilaffär Lähdemäki är en fullservice bilaffär. Förutom Opel, Nissan, Mazda och Peugeot bilförsäljningen inkluderar vårt utbud även försäljning av begagnade bilar, serviceverkstad, reservdelsförsäljning, krockreparationer, däck- och fälgförsäljning samt ett däckhotell. Vi erbjuder också kompletta finansiella tjänster och försäkringstjänster.

Mångåriga och förtjänstfulla traditioner garanterar våra kunder en pålitlig och hjärtlig service i alla skeden av bilhandeln.

Välkommen att göra affärer med oss!

Bekanta dig med våra nya bilar