Autoliike Lähdemäen yritysesittely

Reijo Lähdemäki perusti Autoliike Lähdemäen vuonna 1969. Alkuaikoina myynnissä oli vain käytettyjä autoja ja Reijon lisäksi yrityksessä oli töissä yksi automyyjä.

”Alkuaikoina hain autoja myytäväksi Helsingistä. Kilometrejä maantiellä kertyi valtavasti. Nopeusrajoituksetkin olivat aivan toista luokkaa kuin nykyään, joten kaasua sai painaa”, Reijo Lähdemäki muistelee.

Kaikki alkoi vuonna 1969

Vuonna 1969 yrityksemme oli yhden miehen yritys ja maailmanaikakin oli hyvin erilainen: Suomi autoistui. Vuosikymmenien menestyksekäs liiketoiminta pitää luonnollisesti sisällään monenlaisia vaiheita. Yksi asia, joka on pysynyt aivan samana, on toimintaamme ohjaavat arvot: vastuullisuus, peräänantamattomuus ja asiakkaan kunnioittaminen kaikessa toiminnassamme.

1970-luvun puolivälissä aloitimme uusien autojen edustuksen. Ensimmäiset merkkimme olivat Sunbeam ja Polski Fiat. Näitä seurasivat Renault, American Jeep, Mitsubishi ja Skoda.

Yritys kehittyy ja ottaa uusia merkkejä valikoimaan

Yrityksemme kasvoi tasaisesti ja vuonna 1983 oli aika investoida uusiin toimitiloihin Vaasan Klemettilän Myllärinkadulla. Seuraavana vuonna Autoliike Lähdemäki aloitti Opel myynnin. Opel on edelleen yksi yrityksemme vankoista tukipilareista. Toimimme edelleen samalla paikalla, mutta uudet suuremmat tilat rakensimme vuonna 2006.

Huolto ja varaosat mukaan

Huolto- ja varaosatoiminta käynnistyi yrityksessämme vuonna 1987. Tämä nosti työntekijöiden määrää yrityksessämme merkittävästi. Paria vuotta myöhemmin perustimme sisaryritys Auto-Mika Oy:n vastaamaan Nissan-myynnistä. 2000-luvulla Auto-Mika fuusioitiin Autoliike Lähdemäkeen. Myös Nissan on edelleen tärkeä osa merkkivalikoimaamme.

Koko 1990-luku oli autoliikkeellemme kasvun aikaa. Henkilökunta, liikevaihto ja autojen myynti kasvoivat tasaisesti. Sukupolvenvaihdoksen myötä Mika Lähdemäki otti vetovastuun yrityksestä vuonna 1999.

2010-luvulla huolto- ja varaosatoimintamme on kasvanut ja kehittynyt. Vuonna 2006 investoimme yli 2500 neliön huoltokorjaamon rakentamiseen, mikä takasi meille erinomaiset mahdollisuudet palvella kasvavaa asiakaskuntaamme.

Yhdestä miehestä 25 henkilöä työllistäväksi

Tänä päivänä työllistämme noin 25 työntekijää. Autoliike Lähdemäki on täyden palvelun autotalo. Opel, Nissan, Mazda ja Peugeot –automyynnin lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluu käytettyjen autojen myynti, huoltokorjaamo, varaosamyynti, kolarikorjaamo, renkaiden ja vanteiden myynti sekä rengashotelli. Tarjoamme myös täydelliset rahoitus- ja vakuutuspalvelut.

Pitkät ja ansiokkaat perinteet takaavat asiakkaallemme luotettavaa ja sydämestä tulevaa palvelua autokaupan kaikissa vaiheissa.

Tervetuloa tekemään kanssamme kauppaa!

Katso uudet autot