Auton pyöränlaakereiden vaihto

Pyöränlaakerin tehtävä on mahdollistaa renkaan pyöriminen. Pyöränlaakeroinnille kohdistuu jatkuvasti suurta painoa ja laakeri pyörii ajaessa luonnollisesti paljon. Pyöränlaakerit ovat siis kulutusosia, joten ne tulee vaihtaa aika ajoin (on myös suositeltavaa vaihtaa pareittain akseleittain). Kulunut tai vaurioitunut pyöränlaakeri heikentää auton ajettavuutta ja hallittavuutta, joten sen korjauttaminen on turvallisuutesi kannalta tärkeää. Listasimme alle muutamia ”oireita”, jotka saattavat kieliä kuluneesta pyöränlaakerista:

Pyöränlaakerin vaihto Vaasa, Autoliike Lähdemäki

Pyöränlaakereiden kuluminen

Etupyöränlaakeri saattaa vaurioitua esimerkiksi ajettaessa kovaa kivetykseen tai monttuun. Luonnollisesti myös kolarointi saattaa aiheuttaa laakerointia vaurioittavan täräyksen. Lisäksi epäihanteelliset ohjauskulmat saattavat kuluttaa laakereita Tienpinnan epätasaisuudet voivat puolestaan aiheuttaa erityistä rasitusta auton takapyörien laakereille, erityisesti tapauksessa, jossa autolla ajetaan usein kuormattuna. Laakereiden laadulla on huomattava vaikutus niiden kestävyyteen, joten esimerkiksi käytettyä autoa ostaessa kannattaa pyrkiä selvittämään, millaisia osia laakeroinnissa on käytetty. Kosteus (erityisesti suolapitoinen) saattaa aiheuttaa auton pyöränlaakereille tavallista suurempaa kulumista korroosion muodossa. Suomen ja varsinkin rannikkoseudun ilmasto-olosuhteet eivät siis ainoastaan aiheuta kiihtynyttä ruostumisreaktiota, vaan voivat myös edesauttaa muita ajoturvallisuutta heikentäviä ilmiöitä.

Pyöränlaakerin voi asianmukaisin työkaluin (ja voimin) varustettuna suorittaa itse, mutta on suositeltavaa jättää työ ammattilaisen suoritettavaksi, sillä yleisimpiä syitä laakerin pettämiselle ovat asennusvirheet. Jos siis huomaat autossasi ylempänä listattujen oireiden kaltaisia asioita, tuothan autosi huoltoon meille Autoliike Lähdemäelle, niin varmistetaan yhdessä, että matkasi jatkuu mahdollisimman turvallisesti.

Varaa aika huoltoon

Syötä autosi rekisterinumero ja varaa sinulle sopivin huoltoaika.

Syötä rekisterinumero
Huollon varaus