Määräaikaishuollon ja vuosihuollon erot


Miten määräaikais- ja vuosihuolto eroavat toisistaan? Tämä kysymys aiheuttaa ajoittain hämmennystä
kMiten määräaikais- ja vuosihuolto eroavat toisistaan? Tämä kysymys aiheuttaa ajoittain hämmennystä kuluttajien keskuudessa ja usein niistä kuulee puhuttavan yhtenä ja samana asiana. Lyhyesti sanottuna asian voi tiivistää siten, että määräaikaishuollot seuraavat auton valmistajan määrittämää huolto-ohjelmaa esimerkiksi takuun säilyttämiseksi ja vuosihuollot ovat puolestaan palveluntarjoajien tarjoamia huoltokokonaisuuksia, jotka keskittyvät auton yleisimpiin ja tärkeimpiin huoltokohteisiin. Listasimme alle lisätietoa kummastakin huollosta avuksesi.

Määräaikaishuolto

Määräaikaishuolto on auton valmistajan määrittämä joko ajokilometreihin tai aikaan perustuen. Kun noudatat valmistajan määräaikaishuolto-ohjelmaa, autosi takuu säilyy. EU:n ryhmäpoikkeuslain mukaan voit siis huollattaa huoletta autosi myös merkkiliikkeiden ulkopuolella, kunhan huolto tehdään määräaikaishuolto-ohjelmaa noudattaen ja käyttäen laadukkaita, alkuperäisosia vastaavia varaosia. Määräaikaishuoltojen huoltokohteet vaihtelevat valmistajan määritysten mukaan, mutta tyypillisesti vaihdetaan ainakin moottoriöljy ja tarvittavat suodattimet (esimerkiksi polttoaineensuodatin). Tämän lisäksi määräaikaishuoltojen töihin voi kuulua esimerkiksi jakohihnan vaihto ja jarrunesteen vaihto. Autosi määräaikaishuoltojen ajankohdat/kilometrirajat löydät auton huoltokirjasta. Autosi merkistä ja mallista riippuen siinä saattaa olla myös huoltotarpeen ilmaisin ajotietokoneessa.

Vuosihuolto

Vuosihuollot ovat palveluntarjoajien suppeampia huoltokokonaisuuksia, jotka ovat usein hinnaltaan
Vuosihuollot ovat palveluntarjoajien suppeampia huoltokokonaisuuksia, jotka ovat usein hinnaltaan huokeampia, kuin valmistajan määrittämät määräaikaishuollot. Vuosihuolto voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun autolla ajetaan vähän. Esimerkiksi jos määräaikaishuollon mukaiset ajokilometrit eivät täyty ennen valmistajan edellyttämää aikarajaa huoltojen välillä (tyypillisesti yksi tai kaksi vuotta), kannattaa auto tuoda vuosihuoltoon. Vaikka vuosihuolto saattaakin sisältää määräaikaishuoltoihin nähden päällekkäisiä huoltotoimenpiteitä (esimerkiksi öljynvaihto), ei vuosihuolto kuitenkaan poista määräaikaishuollon tarvetta. Kun tuot autosi huoltoon Autoliike Lähdemäelle, autamme sinua myös arvioimalla huoltotarpeita esimerkiksi menneiden ja tulevien määräaikaishuoltojen perusteella. Sinun ei siis välttämättä tarvitse itse tietää, kumman ennalta mainitun huollon tarpeessa autosi on.

Varaa aika huoltoon

Syötä autosi rekisterinumero ja varaa sinulle sopivin huoltoaika.

Syötä rekisterinumero
Huollon varaus