Vikakoodien luku ja vianetsintä

Nykyajan autoissa on useita antureita ja sensoreita, jotka tuottavat auton tietokoneelle tietoa käsiteltäväksi. Tietokone puolestaan tuottaa havaitsemistaan vioista virhe- tai vikailmoituksia, joita voidaan lukea virhekoodin lukulaitteella. Vikakoodin lukijoita on olemassa myös yleisversioita, jotka antavat käyttäjän lukea vikakoodit ja myös nollata nämä. Yleisen virhekoodin lukijan käyttö voi olla ensitoimenpide vikamerkkivalon syttyessä, koska valo on saattanut syttyä esimerkiksi virtapiikistä johtuen. Mikäli vikakoodi syttyy nollaamisen jälkeen uudelleen, kannattaa viimeistään tällöin ottaa yhteyttä meihin Autoliike Lähdemäellä. Ammattikäyttöiset ja merkkikohtaiset vianlukijat kuitenkin tuottavat tarkempaa tietoa autosta ja sen vioista, jolloin viat voidaan tarkemmin paikantaa ja korjata, jotteivat vikamerkkivalot syttyisi autossa uudelleen.

Yleisesti ottaen auton vikojen korjausta ei kannata pitkittää, koska useimmiten korjauslasku kasvaa ongelman pitkittyessä. Koska auton eri komponentit ja järjestelmät ovat myös vahvasti kytköksissä toisiinsa, on hyvin tyypillistä, että yksi vika voi johtaa toiseen. Lisäksi autoa on todella vaikea ruveta korjaamaan pelkän yleistesterin vikakoodin perusteella – yleensä vikakoodi antaa lähinnä osviittaa, missä kohtaa ja mitäkin järjestelmää vika saattaa olla. Tarkempi vianetsintä edellyttää kuitenkin tietoa auton tekniikasta, merkistä ja mallista. Erityisesti tässä haluamme auttaa sinua asiakkaanamme, jotta vältyt ikävämmiltä yllätyksiltä.

Vikakoodit

Ajoneuvon sisäinen valvontajärjestelmä (OBD = On-Board Diagnostics) otettiin alun perin käyttöön 80-luvulla Yhdysvalloissa ja nykyään käytetään OBD2 versiota järjestelmästä. OBD II järjestelmä on Euroopassa pakollinen niin diesel-, että bensiinikäyttöisille ajoneuvoille ja se valvoo päästöihin liittyvää auton toimintaa. OBD II vikalukijan käyttöön myös on olemassa oma protokollansa, jota autoliikkeissä noudatetaan. Tietoja, joita OBD II vikakoodin lukulaitteella saadaan ulos autosta, ovat esimerkiksi jäähdytysnesteen lämpötila, polttoaineen paine, moottorin kierrosluku ja lambda-anturin tiedot. OBD II järjestelmän laadukas toiminta edellyttää myös, että autosi akku on kunnossa, jolloin se tuottaa tasaisesti jännitettä.

Muuta huomioitavaa

Sinun kannattaa tuoda autosi vikakoodien lukuun ja vianetsintään Autoliike Lähdemäelle, koska me selvitämme yksityiskohtaisesti vikakoodin syyn käyttämällä ammattikäyttöisiä vikakoodin lukulaitteita ja hoidamme mahdollisesti vaadittavan korjauksen yli 50 vuoden kokemuksella. Lisäksi jos autoosi on jälkiasennettu laitteita kuten vetokoukku, vaatii tämän liittäminen OBD järjestelmään erillistä ohjelmointia, joka on mahdollista käyttämillämme laitteilla. Näin ollen, säästät sekä vaivaa, että mahdollisesti rahaa tuomalla autosi vikakoodin lukuun Autoliike Lähdemäelle. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa myös niputtaa vikakoodien luku muiden huoltojen, kuten määräaikaishuoltojen yhteyteen.

Varaa huoltoaika

Syötä autosi rekisterinumero ja varaa sinulle sopivin huoltoaika.

Syötä rekisterinumero
Huollon varaus