TUULILASIN KORJAUS JA VAIHTO

Useimmat autoilijat tietävät tunteen: KOPS! auton tuulilasiin iskeytyy kivi, nasta tai muu kova esine tiestä. Mikäli kiveniskemä on pienempi kuin kahden euron kolikko, voidaan vahinko useimmiten korjata tuulilasia vaihtamatta. Kiveniskemät ja muut halkeamat tuulilasissa kuitenkin lähtevät leviämään esimerkiksi lämpötilaerojen ja kosteuden johdosta helposti (esimerkiksi meillä Vaasassa meren läheisyys vahvistaa ilmiötä), joten tuulilasi kannattaa korjauttaa pikimmiten vaurion huomattuaan. Kustannussyyt eivät kuitenkaan ole ainoa syy tuulilasista huolehtimiseksi. Koska auton tuulilasi on yksi korin kantavista osista, vaikuttaa sen kunto auton turvallisuuteen esimerkiksi kolaritilanteissa. Erityisesti tuulilasin reunoille osuneet iskut lähtevät herkästi leviämään, johtuen kovemmasta jännityksestä verrattuna lasin keskiosaan.

Tuulilasin korjaus ja vaihto Vaasa, Autoliike Lähdemäki

Tuulilasin korjaus

Jos kiveniskemä tuulilasissa on pieni, voidaan tilanne hoitaa korjaamalla vahingoittunut tuulilasi. Tuulilasiin jää tällöin hienoinen korjausjälki iskemän kohdalle, mutta tärkeintä on, että lasi saadaan jälleen kovetettua takaisin turvalliseksi. Tuulilasin kiveniskemien korjaus on kaiken lisäksi suhteellisen nopea huoltotoimenpide, joten kannattaa tulla paikkauttamaan kiveniskemät Autoliike Lähdemäelle mahdollisimman pikaisesti suurempia kuluja välttääksesi. Autosi vakuutukseen saattaa myös sisältyä lasivakuutus, joten tarkistamme mielellämme kanssasi kattaako vakuutuksesi tuulilasin korjauksen hinnan tai osan siitä. Kiveniskemien paikkaus kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan niputtaa muiden huoltojen, kuten määräaikaishuoltojen tai ilmastointihuollon, yhteyteen kustannustehokkuuden nimissä.

Tuulilasin vaihto

Jos vauriot autosi tuulilasissa ovat liian suuria korjattaviksi (esimerkiksi useita kiveniskemiä, halkeamaksi laajentunut iskemä tai iskemät lasin reuna-alueilla), on tuulilasi vaihdettava turvallisuutesi vuoksi. Lisäksi lainsäädäntö edellyttää nykyään tarkempaa huolenpitoa tuulilasien kunnosta katsastuksessa. Uusi tuulilasi asennetaan autoosi valmistajan asennusohjeiden mukaisesti. Tarvittaessa erityisesti uudempien autojen tuulilasin turva- ja mukavuusjärjestelmät kalibroidaan kuntoon.

Auton taka- ja sivulasien vaihto

Auton taka- ja sivulaseissa käytetään yleisesti karkaistua lasia, joka hajoaa pieniksi sirpaleiksi rikkoutuessaan. Nämä lasit voivat rikkoutua esimerkiksi kolareiden tai ilkivallan yhteydessä ja niiden korjauttaminen on usein kannattavaa lisävahinkojen syntymisen estämiseksi (esimerkiksi varkaudet ja kosteusvahingot). Auton sivu- ja takalasien korjaus onnistuu yleensä nopeasti.

Varaa huoltoaika