Rengaspaineiden kalibrointi Vaasa, Autoliike Lähdemäki

Auton Rengaspaineiden kalibrointi

Auton kesä- ja talvirenkaiden vaihdon yhteydessä rengaspaineiden merkkivalo saattaa syttyä kojelaudassa. Asiasta ei kannata kuitenkaan huolestua, sillä auto varoittaa rengaspaineista yleensä siksi, että ilmanpaineita ei ole kalibroitu sen tietokoneelle renkaanvaihdon yhteydessä. Tuomalla auton renkaanvaihtoon Autoliike Lähdemäelle vältät kyseisen ongelman, sillä ilmanpaineiden kalibrointi kuuluu luonnollisesti palveluumme. Rengaspaineen merkkivalon syttymiseen ei kuitenkaan kannata suhtautua viittaamalla kintaalla, sillä rengaspaineet vaikuttavat sekä ajoturvallisuuteen, että ajon taloudellisuuteen.

Rengaspaineen varoitusvalon syttyessä

Rengaspaineen merkkivalon syttyessä on syytä pysähtyä turvalliseen paikkaan ja tarkistaa silmämääräisesti, ettei renkaiden paineissa ole huomattavia puutteita. Mikäli merkittäviä poikkeamia ei ole havaittavissa, voi auton ajaa esimerkiksi lähimmälle huoltoasemalle paineiden tarkistamiseen huoltoaseman mittarilla. Oikean rengaspaineen voi tarkistaa auton käyttöohjekirjasta (toisinaan polttoaineluukusta tai etuoven karmeista saattaa löytyä autokohtainen suositus). Mikäli mahdollista, tulisi rengaspaineet tarkistaa kylmistä renkaista. Jos huoltoasemalla on käytössä seinästä ulosvedettävä paineilmaletku, kannattaa varmistaa, ettei letkua vedä esimerkiksi auton yli, sillä tämä saattaa takaisin kelautuessaan naarmuttaa maalipintaa. Jos tämä mittari osoittaa paineiden olevan oikeat, voi ajoa jatkaa. Virhetilanne nollautuu joidenkin järjestelmien osin noin vartin ajon jälkeen.

Oikean rengaspaineen vaikutukset kulutukseen ja turvallisuuteen

Korkea renkaanpaine keventää pyörän vierimisvastusta, jolloin auton polttoaineen kulutus vähenee. Alipaine puolestaan kuluttaa renkaan pintaa nopeasti, jolloin renkaan käyttöikä jää lyhyemmäksi. Täydet renkaat myös parantavat auton ohjattavuutta ja vähentävät esimerkiksi vesiliirron varaa. Jo melko pienilläkin paine-eroilla on huomattavia vaikutuksia auton ohjautuvuuteen, eikä pieniä eroja välttämättä huomaa silmin tarkastelemalla. Tästä syystä kannattaa ehdottomasti tarkistaa auton renkaanpaineet vähintään kerran kuussa. Useissa uusissa autoissa on nykyisin myös kehittynyt rengaspaineen valvontajärjestelmä, joka ilmoittaa (tai näyttää reaaliaikaisesti) yksittäisten pyörien renkaanpaineet. Mikäli rengaspainejärjestelmissä ilmenee vikoja ja et saa esimerkiksi varoitusvaloa sammumaan, olet aina tervetullut Autoliike Lähdemäelle.

Varaa huoltoaika

Syötä autosi rekisterinumero ja varaa sinulle sopivin huoltoaika.

Syötä rekisterinumero
Huollon varaus