Renkaanvaihto

Renkaiden vaihto 40 €

Rengashotelli 90 € / kausi

Renkaanvaihto, on kyseessä sitten vaihto kesärenkaista talvirenkaisiin tai talvirenkaista kesärenkaisiin, on varsinkin meillä Pohjolassa ajankohtainen aihe sekä kahvipöydissä, että autoliikkeissäkin. Renkaanvaihdon voi tehdä itse, mikäli vanhat renkaat ja vaihtovälineet ovat kunnossa. Renkaidenvaihto liikkeessä on kuitenkin pieni hinta, verrattuna laadukkaiden ja turvallisten välineiden hankintaan. Lisäksi säästät itseltäsi vaivaa, kun tuot renkaasi vaihdettavaksi meille Autoliike Lähdemäelle. Vaasalaisena autoliikkeenä listasimme siis avuksesi alle muutaman vinkin, jotka kannattaa renkaanvaihtoon Vaasan alueella ryhtyvien huomioida.

Milloin vaihtaisin renkaat?

Syksyn ja kevään vaihtelevat sääolosuhteet asettavat omat haasteensa renkaidenvaihdon ajoittamiselle. Meillä Pohjanmaalla ja erityisesti Vaasassa meren vaikutus näkyy sekä keväässä, että syksyssä vahvasti. Esimerkiksi terminen syksy alkaa Pohjanmaalla yleensä syyskuun puolivälille tultaessa, mutta talveen siirtyessä saattaa esiintyä ajoittain voimakkaita lumisateita, johtuen kylmenevän ilman ja vielä suhteellisen lämpimän meren yhteisvaikutuksesta. Ensilumi ei kuitenkaan ole ainoa pohjalaisia autoilijoita mietityttävä seikka, sillä syksyinen ja alkutalvinen meren lauhuus aiheuttaa usein kosteutta, joka puolestaan saattaa johtaa mustaan jäähän ja liukkauteen teillä monesti jo syyskuun puolella. Meri aiheuttaa siis lämpötilavaihteluita Pohjanmaalla sekä syksyllä, että keväällä. Lämpötilavaihteluihin varautuaksesi suosittelemmekin lämpimästi toimimaan Liikenneturvan ”Ennakoi. Tiedät kyllä miksi” –mainoslauseen mukaisesti renkaanvaihdonkin osin erityisesti syksyllä.

Miksi renkaanvaihto liikkeessä kannattaa?

Pohjanmaalle ja Vaasalle tyypilliset, ylempänä mainitut lämpötilavaihtelut vaikuttavat myös muilla tavoilla autoosi: autosi tuulilasissa olevat halkeamat tai kiveniskemät saattavat helposti lähteä leviämään, jarrunestesäiliöön saattaa kertyä kosteutta ja rengaspaineet voivat muuttua. Siksi auton lasien vaihto tai paikkaus, jarrunesteen vaihto ja rengaspaineiden tarkistus ja kalibrointi (rengaspaineen merkkivalo syttyy, jos vaihdettuja renkaita ei ole kalibroitu) on usein syytä ottaa asialistalle renkaanvaihdon ja/tai kausihuollon yhteydessä. Näiden turvallisuutta, polttoainekulutusta ja renkaiden käyttöikää parantavien toimenpiteiden lisäksi palveluihimme Autoliike Lähdemäellä kuuluu myös renkaan asennus vanteelle, eli mikäli tarvitset uusien talvi- tai kesärenkaidesi kanssa paikallista apua, autamme mielellämme.

puh. 06 3183520

Varaa renkaanvaihto

Syötä rekisterinumero
Huollon varaus